Nieuws

Aanleg gigaparkeerplaats begint deze week

Woensdag 3 mei begint de bouw van een gigantische vrachtwagenparkeerplaats langs de A12 bij Duiven. Dat meldt één van de betrokken partijen, de Parkeer Voorziening Liemers. Op de parkeerplaats is plek voor maar liefst 230 trucks. Omwonenden worden over de bouwwerkzaamheden geïnformeerd. © Wiki Commons
DUIVEN - Woensdag 3 mei begint de bouw van een gigantische vrachtwagenparkeerplaats langs de A12 bij Duiven. Dat meldt één van de betrokken partijen, de Parkeer Voorziening Liemers. Op de parkeerplaats is plek voor maar liefst 230 trucks. Omwonenden worden over de bouwwerkzaamheden geïnformeerd.
De parkeerplaats komt ter hoogte van het Van der Valk Hotel, maar dan aan de andere kant van de A12. Het terrein wordt zo'n 3.5 hectare groot. Voor de vrachtwagenchauffeurs worden er onder andere sanitaire voorzieningen en gratis WiFi geregeld.
Volgens de gemeente Duiven is er door de economische groei een toename van het vrachtverkeer en dus een groeiende vraag naar parkeerruimte. Een toenemend aantal niet-Nederlandse chauffeurs moet ook verplicht rusten. Een passende infrastructuur voor al die vrachtwagens en de bestuurders ontbrak tot nu toe. Daarom werkt de gemeente Duiven mee aan de parkeerplaats.
De overnachtingsplek voor vrachtwagenchauffeurs moet deze zomer -nog voor de bouwvak- klaar zijn.