Nieuws

Liveblog (gesloten): Arnhem juicht voor Vitesse, groot feest op de Markt

ARNHEM - Het is feest in Arnhem! Vitesse-spelers en staf zijn vanavond gehuldigd op de Markt. Volgens de gemeente zijn er meer dan 20.000 bezoekers. De organisatie en politie adviseerden op een gegeven moment om niet meer te komen omdat het te druk was. In dit liveblog houden we je op de hoogte.
21.40 Wij sluiten dit liveblog, dank voor het volgen. Wij blijven u rond Vitesse en de huldiging op de hoogte houden via onze site en app. 
21.32 - Arnhem kleurt Geel-Zwart, het feest blijft doorgaan.
21.16 - 'Je wordt gewoon één met z'n allen', vertelt een Vitesse-supporter op Radio Gelderland. En dit is een beeld vanaf het podium:
21.13 - AUDIO: Henk Fraser geniet volop, vertelde hij op Radio Gelderland tegen verslaggever Sander Maassen van den Brink.
21.10 
21.06 - Fans van Vitesse kunnen morgen een selfie maken met de 'zilveren dennenappel' in Gelredome. Tussen 16.00 en 19.00 uur staat de beker in het stadion.
21.04 -  
Foto: Omroep Gelderland
21.02 - Wie niet springt die is voor NEC, zingt Vitesse-speler Navarone Foor met zijn collega's. 'Ik werd opgejut door de rest', grapt hij op Radio Gelderland tegen verslaggever Sander Maassen van den Brink.
21.00 - Ricky van Wolfswinkel en Guram Kashia vieren feest. 
Foto: Omroep Gelderland
21.00 - Daar is-ie hoor, de dennenappel.
20.58 - Tja. Da's mooi balen.
20.57 - Ricky van Wolfswinkel krijgt een groot compliment van Kashia. 
20.55 - Guram Kashia geeft een speech. 'We hebben zo hard gewerkt voor dit moment!' Het publiek scandeert zijn naam. 
20.53 - De laatste spelers die gehuldigd worden zijn Ricky van Wolfswinkel en Guram Kashia, de laatste mét beker. Opnieuw een groot gejuich.
20.51 - Voor het eerst in 125 jaar een beker, dat doet iets met je.
20.45 - Bier en fakkels vliegen door de lucht, melden onze verslaggevers op de Markt. Zonder overdrijven: het is een groot volksfeest.
20.42 - Burgemeester Boele Staal wordt uitgefloten door een klein groepje het publiek. De spelers worden nu een voor een gehuldigd, te beginnen bij de wisselspelers.
20.40 - De sfeer op het plein is fantastisch.
20.32 - De politie adviseert om niet meer naar de markt te komen. Het is er te druk.
20.28 - VIDEO: we hebben een compilatie gemaakt van de bustour van Vitesse
20.24 - Daar is matchwinner Ricky van Wolfswinkel met de dennenappel!
20.20 - Op de Markt wordt geel-zwarte rook afgestoken. Het kan niet anders of dit wordt een volksfeest tot in de kleine uurtjes.
20.17 - Het publiek op de Markt wordt opgewarmd. Duizenden mensen trekken zich niks aan van het frisse weer. Hoeveel het er precies zijn, is op dit moment niet te zeggen.

20.15 - De bus is aangekomen bij de Markt! De spelers worden onthaald door burgemeester Boele Staal van Arnhem. De huldiging kan beginnen.

20.12 - Het is best een beetje fris bovenop de bus, vindt Marvelous Nakamba.
20.10 - Sfeerbeeld van de Markt!
Foto: Omroep Gelderland
20.08 - Zondag volgden mensen over de hele wereld de bekerfinale live via Radio Gelderland. En ook de huldiging is niet alleen een Arnhems feestje.
20.04 - VIDEO: de open bus met spelers rijdt over de Geitenkamp
19.56 - Richard van der Made doet verslag met een glas champagne en een frikandel in zijn hand. Hij drinkt 'm niet zelf op overigens.
19.55 - De bus met spelers rijdt nu over de Geitenkamp. Over niet al te lange tijd komen de spelers en trainers aan op de Markt, waar ongetwijfeld een groot feest zal losbarsten.
19.48 - 'Helemaal niets in Nijmegen', zingen de fans op de Markt. 
19.46 - Lachende gezichten tijdens de rondrit door Arnhem.
19.41 - Sportwethouder van Arnhem Gerrie Elfrink is er ook bij.
19.38 - In heel veel huiskamers wordt meegekeken met de zegetocht en de huldiging van Vitesse-spelers en -staf. 
19.35 - Steeds meer fans weten de weg te vinden naar de Markt. 
Wachten voor de beveiliging - Foto: Omroep Gelderland
19.33 - Assistent-trainer Sturing deelt (ook in) de feestvreugde
19.32 - VIDEO: Vitesse-trainer Henk Fraser is niet zo'n feestvierder. Maar of hij vannacht geslapen heeft?
19.31 - VIDEO: Zo ziet het eruit vanaf de bus!
19.26 - De sfeer op de John Frostbrug
Foto: Omroep Gelderland
19.19 - Op de Markt staan duizenden fans klaar om hun helden straks toe te juichen. Het feestje met dj en een drankje is daar al een aantal uur aan de gang. Via het scherm kunnen ze precies zien waar de bus met spelers is.
19.15 - Highfives van de kampioenen.
19.13 - De gemeente roept iedereen op om naar de Markt te komen.
19.08 - Vitesse-verdediger Arnold Kruiswijk is een cultheld voor veel Vitessefans. Hij mag op dit feestje niet ontbreken, vindt deze fan.
19.06 - Op de John Frost Brug in Arnhem staan deze jeugdige fans. Tijdens het wachten maakten ze even tijd voor een gesprek met verslaggever Marèl van Steenbergen.
19.00 - De bus rijdt nu door Elden. Het is nog steeds druilerig weer, maar het enthousiasme langs de kant is er niet minder om.
18.55 - Fans in afwachting langs de route.
18.50 - We hebben een camera op een motor gezet en rijden live mee met de spelersbus. Kijk in de speler hierboven hoe dat eruit ziet.
18.49 - Elden viert het feest mee.
18.44 - De spelers zijn er, meldt onze verslaggever. De zegetocht door de stad kan dan eindelijk beginnen. 
18.43 - VIDEO: Verslaggever Richard van der Made bij Gelredome.
18.33 - Een jeugdige fan bij Gelredome. De fans moeten nog wel even wachten, want de bus met spelers naar het stadion staat in de file.
18.30 - In Elden staan de fans klaar om de spelers toe te juichen.
18.26 - De rijtoer staat op punt van beginnen. Dit zijn wachtende fans bij stadion Gelredome.
18.20 - De live-uitzending met de rijtoer en huldiging van Vitesse is begonnen! Kijk mee via televisie, Facebook of de speler boven dit artikel. Of volg alles van minuut tot minuut via Radio Gelderland
18.15 - Al regent het pijpenstelen, de bustoer gaat door. Ze moeten er maar een beetje tegen kunnen, vindt de busverhuurder. 
18.13 - Ondertussen loopt het op de wegen in en rond Arnhem steeds verder uit de hand, meldt de Verkeersinformatiedienst. Wie vanuit het westen over de A12 naar Arnhem toert, kon wel eens te laat komen voor de rijtoer.  
18.05 - Omdat het wat regenachtig is, is de verwachting dat de meeste fans tegen 20.00 uur naar de Markt komen, zegt verslaggever Inge de Jager. 
Foto: Omroep Gelderland
17.55 - Oud-spelers Edward Sturing en Raimond van der Gouw waren vanmiddag te gast op Radio Gelderland.
Met kleine oogjes, want met de nachtrust wilde het niet zo lukken. 'Ik slaap weleens beter', vertelde Sturing. 'Na een wedstrijd zit je vol adrenaline. En vanavond lig ik weer niet op tijd op bed.' En Van der Gouw: 'Ik ben net uit bed. Slecht geslapen, weinig uurtjes, maar het was het wel waard.'
17.47 - Verslaggever Richard van der Made bij Gelredome, waar de open bus zo meteen vertrekt voor een ereronde door de stad.
17.45 - Op de Markt wordt het steeds drukker. Er staan nu een paar honderd fans, onder wie deze:
17.41 -  Vanaf 18.20 uur zenden we de rijtoer en huldiging live uit. 
17.33 - Het ziet er niet zo gunstig uit voor iedereen die vanavond van plan is om naar de Markt te komen. 
17.25 - Arnhem kleurt niet alleen geel-zwart maar ook rood, blijkt uit dit kaartje van de ANWB van de situatie op de weg rond 17.15 uur. Duitsers op de terugweg zorgen voor flinke vertraging op de A12.
17.16 - VIDEO: Verslaggever Inge de Jager vanaf een druilerige Markt in Arnhem, die langzaam volloopt. 'De eerste biertjes zijn genuttigd', vertelt ze.
17.10 - Deze lolbroek gaat er vanavond nog eens lekker voor zitten.
17.07 - Ook Ronald trekt met zijn (aangepaste) spandoek naar de Markt. 
17.03 - VIDEO: Zo ging dat gisteren in de kleedkamer bij Vitesse na de winst op AZ:
16.56 - Supporter Oscar wist het zaterdag zeker: Vitesse wint de beker! Daarom liet hij een dag van tevoren een tatoeage zetten met de bekerwinst. Vandaag durven meer fans dat aan...
16.45 - De Markt is open! De eerste fans stromen het plein op, voorzien van spandoeken en gehuld in het geel-zwart.
16.31 - Quizvraag: er zijn twee clubs die langer op een prijs moesten wachten dan Vitesse. Welke clubs waren dat? Straks in dit liveblog het antwoord...
16.25 - De feestelijkheden op de Arnhemse Markt zouden rond 15.00 uur al beginnen, maar de gemeente had wat meer tijd nodig voor de voorbereidingen. Daarom is de Markt nog niet open. Verslaggever Marèl van Steenbergen meldt op Radio Gelderland dat er 'een handjevol' fans staat te wachten.
Foto: Omroep Gelderland
16.20 - Dit is de route van de rijtoer door Arnhem. De spelersbus wordt begeleid door politieagenten op de motor en de mountainbike. Na de rondrit is de huldiging op de Markt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!