Nieuws

Wijngoed Montferland maakt de beste wijn van de Achterhoek

Wijngoed Montferland is de winnaar van de wedstrijd Achterhoekse Aspergewijn 2017. De wijn ‘Het geheim van Francoise 2015 ‘ van de brouwerij uit Gendringen kreeg de meeste punten van de jury. © REGIO8
ULFT - Wijngoed Montferland is de winnaar van de wedstrijd Achterhoekse Aspergewijn 2017. De wijn ‘Het geheim van Francoise 2015 ‘ van de brouwerij uit Gendringen kreeg de meeste punten van de jury.
'Een secondelange afdronk, de balans, de spanning en de inzetbaarheid bij verschillende aspergegerechten maken deze wijn niet alleen de beste Achterhoekse aspergewijn van 2017 maar ook nog in kwalitatief opzicht een mooi voorbeeld van Nederlandse kwaliteitswijn', vertelt vinoloog Edwin Raben.
'Een lekkere geur van groen en geel fruit, appel, peer, witte aalbes en een florale toets van acacia. En een opwekkende, spannende geur. Krakend vers als de lente.'
Op de tweede plaats staat een aspergewijn van Wijngoed Avitera uit Azewijn, gevolgd door een wijn van Wijnboerderij ’t Heekenbroek uit Drempt. De Achterhoek behoort met twintig wijngaarden tot de grootste wijnstreken van Nederland. De wedstrijd is onderdeel van de campagne ‘Proef het voorjaar in de Achterhoek’, om restaurants, streekproducten en wijnbrouwers te promoten.