Nieuws

Oudste buurtcentrum van Nederland viert feest

Het is feest in de Nijmeegse wijk Hatert. Het wijkcentrum bestaat vrijdag precies vijftig jaar en dat moet gevierd worden. Daarom wordt maar liefst drie dagen lang alles uit de kast getrokken om bij dit heuglijke feit stil te staan. © Google Street View
NIJMEGEN - Het is feest in de Nijmeegse wijk Hatert. Het wijkcentrum bestaat vrijdag precies vijftig jaar en dat moet gevierd worden. Daarom wordt maar liefst drie dagen lang alles uit de kast getrokken om bij dit heuglijke feit stil te staan.
Zo is er vrijdag onder andere een workshop en een optreden. Een dag later wordt op het Cruyff Court naast het centrum een voetbaltoernooi gehouden. Zondag kunnen omwonenden genieten van een dans- en muziekmiddag.

Centrum afgebrand

Het wijkcentrum kent een bijzondere geschiedenis. De deuren werden op 28 april 1967 officieel geopend. Al snel werd het een geliefde plek. Het (grotendeels) houten pand op de hoek van de Grootstalselaan en Hatertseweg brandde twintig jaar later echter volledig af.
Enkele maanden later werd op dezelfde plek een noodwijkcentrum geplaatst. Op 6 februari 1988 gingen de deuren open van het nieuwe pand aan de Couwenbergstraat. Vijf jaar geleden werd het wijkcentrum verbouwd en gerenoveerd, zodat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd.

Wie is de oudste?

Overigens beweert buurtcentrum De Mussen uit Den Haag het oudste wijkcentrum van Nederland te zijn. Dat centrum vierde vorig jaar naar eigen zeggen zijn 90-jarige jubileum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!