Nieuws

Zutphense 'bal' gaat internationaal

Een bitterbal met chorizosmaak of eentje die smaakt naar bouillabaisse: Jeroen Elijzen en Peter Gast uit Zutphen draaien er hun hand niet voor om. Na het openen van een eigen bar in Amsterdam mag nu ook het buitenland kennismaken met de 'bal met een smaakje'. De twee chefs staan van vrijdag tot en met maandag met hun bitterballenfoodtruck op een foodfestival in Antwerpen. © Flickr
ZUTPHEN - Een bitterbal met chorizosmaak of eentje die smaakt naar bouillabaisse: Jeroen Elijzen en Peter Gast uit Zutphen draaien er hun hand niet voor om. Na het openen van een eigen bar in Amsterdam mag nu ook het buitenland kennismaken met de 'bal met een smaakje'. De twee chefs staan van vrijdag tot en met maandag met hun bitterballenfoodtruck op een foodfestival in Antwerpen.
Elijzen en Gast kennen elkaar uit Zutphen, waar ze beiden werkten bij restaurant Schulten Hues. Toen ze hoorden over de plannen om Foodhallen te realiseren in Amsterdam, besloten ze er de BallenBar te openen. 

Drie voor 6 euro

In de bar zijn zes verschillende soorten bitterballen te koop. Naast de chorizo en bouillabaisse staan rund, truffel, saté, oude kaas met spinazie en Tom Kah Kai op het menu. Voor drie truffelballen betaalt de klant € 6. 

Het buitenland veroveren

Na Gelderland en Amsterdam wordt het tijd het buitenland te veroveren met de bitterbal. Deze zomer gebeurt dat op twee foodfestivals in België en twee in Duitsland. Maar ook Nederland wordt niet vergeten: de ballen van de BallenBar zijn in juli te vinden op festival Achterhoek.