Nieuws

Radboud kampioen in onderzoek ‘Speciaal onderwijs’ en ‘Taalwetenschappen’

De Radboud Universiteit Nijmegen is de beste van de wereld in het onderzoek naar ‘Speciaal Onderwijs’ en ‘Taalwetenschappen’. Dat blijkt uit een onderzoek van het internationale Center for World University Rankings (CWUR).
NIJMEGEN - De Radboud Universiteit Nijmegen is de beste van de wereld in het onderzoek naar ‘Speciaal Onderwijs’ en ‘Taalwetenschappen’. Dat blijkt uit een onderzoek van het internationale Center for World University Rankings (CWUR).
Het Radboud hoort ook bij de beste tien in vier andere categorieën. De Universiteit werd tweede in het onderzoek naar Primaire Gezondheidszorg. In de Functionele Psychologie (basisfuncties van de hersenen) en de Multidisciplinaire Psychologie werd het achtste. In de categorie ‘Revalidatie’ noteerde het de zesde plaats.
De Center for World University Rankings stelt jaarlijks de belangrijkste wereldranglijst van universiteiten samen. Dit jaar zijn er voor het eerst afzonderlijke ranglijsten gemaakt voor ruim 200 verschillende vakgebieden. Daarbij is vooral gekeken naar het aantal artikelen in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.