Nieuws

Vitesse-supporters nemen nieuw clublied op voor bekerfinale

ARNHEM - Normaal zingen ze hun longen uit hun lijf in het Arnhemse stadion GelreDome, maar zo'n 40 Vitesse-supporters deden dat nu ook in de studio van muziekproducent Emile Hartkamp. Ze zijn het achtergrondkoor voor het nieuwe clublied 'Ernems Trots' van de Arnhemse eredivisionist.
Hartkamp, die ook de stadionspeaker van Vitesse is, maakt het nummer speciaal voor het 125-jarig bestaan van de club en voor de bekerfinale.
Benieuwd hoe het klinkt? Luister hier alvast naar een paar fragmenten:

'Vitesse-hart gaat sneller kloppen'

Hartkamp vindt het fantastisch om met de supporters te werken. 'Ze hebben een geel-zwart hart en dat is mooi. Er waren er een paar bij, die hadden het vuur in de ogen van trots en dat moet je hebben.'
Zijn zoon Joey zingt het nummer en is ook even komen kijken hoe zijn achtergrondkoor het er vanaf brengt. Lang afstand houden lukt hem niet, al binnen een paar seconden staat hij tussen de supporters mee te zingen. 'Je hoopt dat als je zo'n nummer maakt dat de supporters het omarmen en als je dat vanavond zo ziet dan gaat mijn Vitesse-hart harder kloppen.' 

'Het gaat goed komen zondag'

De supporters pakken de tekst (die ook na een paar pilsjes nog prima te onthouden is) snel op. 'Hij is top, hij blijft hangen. Ik ken hem al helemaal uit mijn hoofd, dus het gaat helemaal goed komen zondag,' vertelt Vitesse-supporter Mabel. 
Het nummer is zondag voor het eerst te horen, bij de bekerfinale in De Kuip tegen AZ.