Nieuws

Nabestaanden willen laatste videobeelden van MH17-slachtoffers zien

Nabestaanden van de MH17-slachtoffers proberen al drie jaar tevergeefs de laatste bewegende beelden van hun dierbaren te zien die op Schiphol zijn gemaakt. Dat bevestigen nabestaanden en het bestuur van de Stichting Vliegramp MH17 aan RTL Nieuws. © ANP
ARNHEM - Nabestaanden van de MH17-slachtoffers proberen al drie jaar tevergeefs de laatste bewegende beelden van hun dierbaren te zien die op Schiphol zijn gemaakt. Dat bevestigen nabestaanden en het bestuur van de Stichting Vliegramp MH17 aan RTL Nieuws.
De beelden zijn gemaakt door bewakingscamera's op Schiphol en zijn in het bezit van het Openbaar Ministerie. Het OM weigert de beelden met de nabestaanden te delen, meldt RTL Nieuws.
Op de beelden zijn de passagiers en bemanningsleden van MH17 te zien terwijl zij inchecken voor hun vlucht. Het gaat om materiaal gemaakt door 34 beveiligingscamera's in de vertrekhal en lounge van Schiphol, opgenomen op 17 juli 2014 tussen 04.00 en 14.00 uur, zo blijkt uit documenten in het bezit van RTL Nieuws.
Bij de crash met de vlucht MH17 boven Oekraïne kwamen alle 298 mensen aan boord om het leven, onder wie veertien Gelderlanders.