Nieuws

Lucky De Graafschap verricht wonder in Almere en wint alsnog

ALMERE - De Graafschap heeft met hangen en wurgen gewonnen van Almere City. In blessuretijd scoorde Van den Hurk alsnog de 1-2. De play-offs zijn nog steeds mogelijk. Dat moet dan wel gebeuren via de reguliere stand.

Einde liveblog

Deze knotsgekke wedstrijd is afgelopen. De Graafschap heeft in de slotfase veel geluk in Almere en blijft nu toch nog in de race voor de play-offs.

GOAL!! 90e:  De Graafschap scoort in blessuretijd via Van den Hurk. 1-2. Alles kan weer nu.

  • 88e: FC Eindhoven stevent af op gelijkspel. Alleen een wonder kan De Graafschap nog in de play-offs krijgen, maar dat gaat niet meer gebeuren.
88e: Almere laat de kans op 2-1 liggen. Ahannach in het zijnet. Een open kans.
85e: een gelijkspel is niet genoeg. Het seizoen lijkt voorbij voor De Graafschap. Alleen in theorie kan het nog, maar De Graafschap moet van plek 13 nog naar 10. En het verschil met Eindhoven is 6 punten.
80e: een schitterende save van Bednarek. De Pool houdt De Graafschap weer eens in de race.
78e: Topscorer Parzyszek zelfs dichtbij de 1-2. Schot gaat via een Almere been over de goal.

GOAL!! 77e  Van Mieghem profiteert van een kapitale blunder van Kramer. Een cadeautje. Het is weer gelijk, 1-1 in Almere. Net als vorige week gaat de keeper van Almere gruwelijk in de fout.

75e Will komt voor het laatste kwartier, Van Diermen naar de kant. Het seizoen van De Graafschap dreigt te mislukken!
72e: Cicek eraf, Koolhof erbij. Een aanvaller voor een verdediger.
GOAL! 70e: 1-0 voor Almere City. Op basis van de tweede helft terecht. Van Buuren scoort met een wippertje over Bednarek.
Henk de Jong kijkt bedenkelijk en ziet Almere scoren
66e: Eerste wissel De Graafschap. Van Mieghem, een aanvaller, komt voor Klaasen, een middenvelder.
60e: Na een uur is de conclusie dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar dat het niveau matig is. De Graafschap heeft het lastiger dan voor rust.
56e: kans voor Van Overbeek, maar de rechtsback schiet recht op Kramer af. Nog altijd geen goals in het winderige en regenachtige Almere.
52e: grote kans voor Almere na een mooie aanval via opnieuw Arica, maar een puike reactie van Bednarek. Een klasse keeper!
De tweede helft is begonnen. De Graafschap moet winnen
In de pauze trappen doen de wisselspelers een kleine rondo.

Cambuur op 5-0. De Graafschap speelt nu echt alleen nog om tiende te worden en zo de play-offs te bereiken. Een lastig karwei, want makkelijk hebben de Achterhoekers het niet.

41. Almere dicht bij de 1-0. Arica met een vlammend schot op de bovenkant van de lat.
38e min: Salasiwa met een goed en gevaarlijk schot, maar knap werk Bednarek.
34. Klaasen met een fraaie voorzet naar de rechterkant. Van den Hurk scoort bijzonder fraai maar het is buitenspel. De speaker (foto links bovenin) meldt het publiek monter: '1-0 voor De Graafschap.' Dat zorgt voor hoongelach op de tribunes hier.
27. kans in de counter voor De Graafschap met Diemers, maar het wordt matig uitgespeeld. Een schot van Smeets is een makkelijke prooi voor Kramer.
25. Cambuur al op 3-0. Dat is wel klaar in Leeuwarden. Spanning voor 4e periode weg. Nu moet De Graafschap zelf winnen en alles gooien op de tiende plaats in de reguliere stand.
vuurwerk uit het Almere vak. Die kunnen waarschijnlijk een boete verwachten..

20. CAMBUUR STAAT NU AL OP 2-0 TEGEN RKC. De periodetitel lijkt vanavond onhaalbaar voor De Graafschap. Maar het is nog lang!

18. weer een kansje voor Van den Hurk, maar het leidt tot niets.
1e min: Voorzet Van Overbeek, maar van den Hurk kan zijn hoofd er niet achter krijgen.
20:00 uur: Voorzitter Martin Mos (links), met een chique doosje sigaren, zat gisteravond nog in New York. Nu is ie in aan de competitieweg in Almere. 'Ik mis nooit een wedstrijd', zegt de Achterhoeker altijd.
De wedstrijd is begonnen op het kunstgras van Almere City. Het seizoen kan vanavond mislukt zijn, maar feest is ook mogelijk.
19.59 uur: Je kunt je een minder aantrekkelijke erehaag wensen als voetballer. Als dat De Graafschap maar niet afleidt..
19.55 uur: het vak innmiddels redelijk gevuld met Superboeren
19.40 uur: Hier gaat het om voor De Graafschap: periodekampioen worden!
19.30 uur: het uitvak van De Graafschap; nu nog rustig...
19.20 uur: de 'missen van Almere' maken zich op voor een koud en winderig avondje
19.00 uur: de opstellingen van Almere City en De Graafschap
18.45 uur: Achter dit gebouw moet het gebeuren voor De Graafschap. Een lastige tegenstander, maar Almere City heeft last van veel geblesseerde spelers.
Alles zal goed moeten vallen voor De Graafschap in de apotheose van de vierde periode. Aan de competitieweg in Almere, waar de ploeg van trainer Henk de Jong zelf speelt, moet minimaal een punt gehaald worden. Verliest Cambuur thuis van RKC Waalwijk zou dat genoeg zijn voor een play-off ticket.
Door de thuisoverwinning op MVV (2-0) staat De Graafschap er nog steeds goed voor. Dat was Paasmaandag.
Speelt Cambuur gelijk, moet De Graafschap van Almere City winnen. Een overwinning van de Friezen in Leeuwarden betekent dat De Graafschap nog een kleine kans heeft via de reguliere stand om de play-offs te bereiken.
18.40 uur: het stadion van Almere City FC ligt er nog verlaten bij..
18.30 uur: Trainer Henk de Jong mist Andrew Driver. Hij wordt vervangen door Tolgahan Cicek. Almere City wordt geplaagd door een blessuregolf vertelde assistent-trainer Marco Heering vanmiddag. Volgens Heering mist zijn selectie zeker zes spelers. Almere staat in de Jupiler League zesde, maar is al uitgeschakeld voor de vierde periode.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!