Nieuws

Kerk wist dat pastoor voorkeur had voor minderjarige jongens

Oud-Katholieke Kerk Culemborg
De Oud-Katholieke Kerk wist dat de in Cambodja opgepakte pastoor Nico S. een seksuele voorkeur had voor minderjarige jongens. S. was een aantal jaar pastoor bij de Oud-Katholieke Kerk in Culemborg. © Wikipedia
CULEMBORG - De Oud-Katholieke Kerk wist dat de in Cambodja opgepakte pastoor Nico S. een seksuele voorkeur had voor minderjarige jongens. S. was een aantal jaar pastoor bij de Oud-Katholieke Kerk in Culemborg.
Tijdens zijn priesteropleiding had Nico S. verteld over zijn voorkeur. Hij zou daarna 'strak gemonitord' worden en hulp zoeken.
Sinds deze week zit Nico S. vast in Cambodja op verdenking van het maken van kinderporno. Hij zou bijna 1300 foto's van naakte minderjarige jongens op zijn fototoestel hebben gehad. Volgens de NOS gaat het om kinderen tussen de 11 en 15 jaar. Als S. schuldig wordt bevonden, hangt hem een straf van 7 tot 15 jaar cel boven het hoofd.
S. nam vier jaar geleden afscheid bij de Oud-Katholieke Kerk in Culemborg. Die kerk meldde gisteren dat er vanuit de parochie geen signalen zijn gekomen over seksueel misbruik.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!