Nieuws

90-jarige krijgt oplichters over de vloer

Een man van 90 heeft woensdagmiddag bezoek gehad van twee oplichters. Of die spullen hebben meegenomen uit het huis aan de Bergweg, is nog niet duidelijk. © ANP/Archief
VELP - Een man van 90 heeft woensdagmiddag bezoek gehad van twee oplichters. Of die spullen hebben meegenomen uit het huis aan de Bergweg, is nog niet duidelijk.
De mannen stonden tussen 13.45 en 14.15 uur bij de hoogbejaarde bewoner voor de deur. Ze vertelden dat ze samenwerkten met de politie en dat ze bij hem binnen wilden kijken, omdat er mensen in de woning waren geweest.

Zeer opdringerig

Omdat de twee zeer opdringerig waren, liet de 90-jarige ze uiteindelijk binnen. Terwijl een van hen het slachtoffer aan de praat hield, doorzocht de ander de woning. Vermoedelijk was hij op zoek naar waardevolle spullen.
Na een minuut of tien verlieten beide mannen het huis. De politie vermoedt dat ze in een auto zijn gestapt.

Signalement

Beiden zijn 40-50 jaar oud, 1,75-1,85 meter lang en hebben een stevig postuur en een blanke huidskleur (lichtgetint door de zonnebank).
Verder hadden de twee donker haar dat ze achterover hadden gekamd in een nette coupe. Beiden zouden een donker vest/jas hebben gedragen. De politie is op zoek naar getuigen.