Nieuws

Zwarte Cross voegt vijver toe aan festival

Bezoekers van de Zwarte Cross kunnen tijdens de komende editie hun zwembroek meenemen. De organisatie maakte woensdag bekend het terrein van Wijndomein Besselinkschans en bijbehorende zwemvijver over te nemen. Ook sloot De Feestfabriek een overeenkomst met Oost Gelre om de komende tien jaar met de gemeente te blijven samenwerken.
LICHTENVOORDE - Bezoekers van de Zwarte Cross kunnen tijdens de komende editie hun zwembroek meenemen. De organisatie maakte woensdag bekend het terrein van Wijndomein Besselinkschans en bijbehorende zwemvijver over te nemen. Ook sloot De Feestfabriek een overeenkomst met Oost Gelre om de komende tien jaar met de gemeente te blijven samenwerken.
'We hebben met alle 28 grondeigenaren meerjarenafspraken kunnen maken en dat bracht ons ook in de gelegenheid om met de gemeente te gaan praten. Daarmee hebben we uiteindelijk een tienjarige deal kunnen sluiten zodat we zeker weten dat de Zwarte Cross kan blijven plaatsvinden', vertelt directeur Ronnie Degen van De Feestfabriek. 'De gemeente spreekt daarmee de intentie uit om ieder jaar een vergunning te verlenen en beide partijen zeggen ook in het gebied te willen investeren, bijvoorbeeld in infrastructuur', vult burgemeester Annette Bronsvoort aan.
De Feestfabriek wordt tevens eigenaar van Wijndomein Besselinkschans, inclusief de zwemvijver die daardoor dit jaar bij de Zwarte Cross komt. 'Dat gaat Playa Gasolina heten en daar mogen maximaal 500 bezoekers op. Ze mogen daar ook zwemmen en we gaan ook een plateau maken op het water waar muziek wordt gemaakt', blikt Degen vooruit.
Met de uitbreiding van het festivalterrein is niet direct een hoger bezoekersaantal aan de orde. Volgens burgemeester Bronsvoort zit de Zwarte Cross vrijwel aan de maximale hoeveelheid met vorig jaar ruim 200.000 bezoekers. Dit jaar vindt het festival plaats op 13, 14, 15 en 16 juli.