Nieuws

Zwarte Cross koopt terrein met zwemvijver en wijngaard

De organisatie van de Zwarte Cross heeft een stuk grond gekocht, naast het festivalterrein in Lichtenvoorde. Dat terrein hoort nu nog bij Wijndomein Besselinkschans. © Omroep Gelderland
LIEVELDE - De organisatie van de Zwarte Cross heeft een stuk grond gekocht, naast het festivalterrein in Lichtenvoorde. Dat terrein hoort nu nog bij Wijndomein Besselinkschans.
De organisatie van de Zwarte Cross gebruikt een deel van het terrein al voor het evenement. 'De familie Weenink heeft aangegeven dat ze het iets rustiger aan wilde gaan doen en zodoende konden wij deze deal maken', vertelt Pieter Holkenborg van de organisatie.
Het terrein wordt komende winter definitief overgedragen, maar de zwemvijver die op het terrein ligt kan de komende editie al door festivalgangers gebruikt worden. 'Dat is leuk en niet heel gangbaar bij grote evenementen', aldus Holkenborg.
Dit jaar wordt voor het laatst geoogst in de wijngaard, daarna is het voorbij. Holkenborg: 'We maken nozem en dat is al wel genoeg.' Nozem is een alcoholisch drankje dat sinds 2012 door de organisatie van de Zwarte Cross op de markt gebracht wordt.