Nieuws

Oefenduel laat WEURO2017 leven in de regio

De organisatie van WEURO2017 in de Achterhoek, maar ook de Doetinchemse international Siri Worm, is klaar voor het EK vrouwenvoetbal dat deze zomer plaatsvindt. De Oranje Leeuwinnen oefenen dinsdagavond tegen de voetbalvrouwen van IJsland in De Vijverberg in Doetinchem.
ULFT - De organisatie van WEURO2017 in de Achterhoek, maar ook de Doetinchemse international Siri Worm, is klaar voor het EK vrouwenvoetbal dat deze zomer plaatsvindt. De Oranje Leeuwinnen oefenen dinsdagavond tegen de voetbalvrouwen van IJsland in De Vijverberg in Doetinchem.

'Ik denk dat het nu steeds meer gaat leven', zegt projectleider Anne Garretsen van de Doetinchemse speelstad. 'Ook met deze oefeninterland.' De Doetinchemse linksback Siri Worm hoopt dinsdagavond in ‘haar’ De Vijverberg te mogen spelen. 'Ik heb al in De Grolschveste en de ArenA gespeeld', zegt Worm. 'Maar Doetinchem is toch een soort van mijn achtertuin, dus dan geeft het toch een speciaal gevoel.' De verdediger heeft nog geen zekerheid of ze minuten kan maken tegen IJsland.
'Ik heb het gevoel dat steeds meer mensen het weten', zegt Garretsen over het feit dat het grote sportevenement zich ook deels in de Achterhoek afspeelt. In Doetinchem worden de komende periode allerlei activiteiten in de sfeer van het EK georganiseerd. Oranje-speelster Siri Worm is de ambassadrice van de speelstad. 'Ik denk dat het een mooie kans is voor Doetinchem om te laten zien dat ze echt een sportstad is', zegt Worm. 'Ik hoop dat ik jonge meisjes kan inspireren om ook op voetbal te gaan'. Volgens Garretsen is het toernooi daar de uitgelezen kans voor. 'Het is laagdrempelig, je kunt er met teams heen, met je familie. Ik hoop dat het meidenvoetbal in de regio ook een boost krijgt.'
Het elftal van bondscoach Sarina Wiegman speelt tijden het Europees Kampioenschap in groep A tegen Noorwegen, Denemarken en België. Het toernooi wordt gespeeld van 16 juli tot en met 6 augustus 2017.
Foto: REGIO8