Nieuws

Opruimen kadaver ree zorgt voor botsing met politieauto

Het opruimen van het kadaver van een ree in Zuilichem heeft de politie met flink wat blikschade moeten bekopen. Er vielen geen gewonden, meldt de politie Zaltbommel op Facebook. © Facebookpagina politie De Waarden
ZALTBOMMEL - Het opruimen van het kadaver van een ree in Zuilichem heeft de politie met flink wat blikschade moeten bekopen. Er vielen geen gewonden, meldt de politie Zaltbommel op Facebook.
De politie kreeg vrijdagochtend de melding dat een man op de Van Heemstraweg met zijn personenauto een ree had aangereden. Bij aankomst zagen agenten dat het dier - dat midden op de rijbaan lag - was overleden.
Om het kadaver op te ruimen, werd de politiewagen op de rijbaan gezet in de zogenoemde 'fend-offpositie'. Hierbij werd het voertuig schuin en zo breed mogelijk op een rijstrook geplaatst. Ook werden de alarmlichten van de wagen aangezet.

Net op tijd in berm springen

Toen de agenten spullen uit de kofferbak pakten om het kadaver van de rijbaan te verwijderen, kwam er een andere auto aangereden. De wagen kon niet op tijd remmen en botste vol op het politievoertuig. De dienstdoende agenten konden net op tijd in de berm springen.
Er raakte bij dit incident niemand gewond. De 33-jarige bestuurder gaf toe de situatie verkeerd te hebben ingeschat. Hij had niets gedronken, bleek na een blaastest. De voertuigen werden weggesleept. Ook het kadaver werd opgeruimd.

Foto: Facebookpagina politie De Waarden