Nieuws

De Graafschap met zelfde defensie tegen RKC

De Graafschap hoopt tegen RKC Waalwijk een volgende stap te zetten in de richting van de play-offs. Trainer Henk de Jong merkt dat de club hunkert naar de vierde periodetitel. © REGIO8
ULFT - De Graafschap hoopt tegen RKC Waalwijk een volgende stap te zetten in de richting van de play-offs. Trainer Henk de Jong merkt dat de club hunkert naar de vierde periodetitel.
'Ik merk binnen de club en bij de supporters dat er schwung in zit', zo typeert trainer Henk de Jong de sfeer rond De Vijverberg. 'Ze voelen dat er iets staat te gebeuren, wij gaan proberen dat voor elkaar te krijgen.' Hoewel diverse verdedigers weer aanhaken bij de selectie na afwezigheid, kiest de trainer voor dezelfde defensie als tegen Jong PSV. Elvio van Overbeek, normaliter rechtsbuiten, voelt zich goed op de rechtsback-positie. 'Ik moet wat meer verdedigen dan normaal', zo typeert de flankspeler de verschillen met de aanvallende positie. "Maar het bevalt me goed. Ik heb heel de rechterkant voor me dus ik kan gewoon lekker naar voren rennen en een voorzet geven."
Een plek in de play-offs lonkt bij het winnen van de vierde periode. De Jong wil echter niet spreken van een verloren seizoen bij het mislopen van de nacompetitie. 'Als het dit jaar niet lukt, krijgen we volgend jaar een prachtige ploeg', vertelt de Friese trainer, die aangeeft dat er op de achtergrond druk wordt gesleuteld aan de selectie voor het komende seizoen. "Dit is een leerjaar wat nog heel mooi kan eindigen", besluit De Jong.

Aanvoerder Smeets terug op middenveld

Volgens de trainer verandert er weinig in de basisopstelling ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Alleen aanvoerder Bryan Smeets keert waarschijnlijk terug in de basis, hoewel de trainer zich in nevelen hulde. "Daar ben ik nog over aan het nadenken", vertelt De Jong. 'Bryan is fit en als je kijkt naar de laatste dertien goals, was hij er bij acht betrokken. Dat is ook wel een belangrijk iets.'
Foto: REGIO8