Nieuws

Veluwse Passion in Elburg

ELBURG - Elburg staat vanavond helemaal in het teken van de Veluwse Passion. Het lijdensverhaal wordt uitgebeeld met processie door de straten en een verlicht kruis.
Met tientallen vrijwilligers is in Elburg het afgelopen half jaar met man en macht gewerkt om dit spektakel op te zetten. Het lijdensverhaal van Jezus van Nazareth staat centraal tijdens de tocht door het centrum en een speciale kerkdienst. Net als bij de landelijke Passion worden er Nederlandstalige popnummers gespeeld die het verhaal versterken.

Allerlei kerkstromingen

Tijdens de dienst worden zo'n 700 man verwacht. Tijdens de dienst treedt een band op, met leden uit allerlei kerkstromingen. Het Leger des Heils speelt muziek tijdens de processie.
Organisator Bert Kamstra van de Veluwse Passion zou het mooi vinden als het niet bij Elburg blijft. 'Het zou geweldig zijn als dit op andere plekken zoals Nunspeet, Oldebroek en Wezep navolging krijgt. Daar zijn we nu over in gesprek. In Elburg doen veel kerken mee. Bij sommige stromingen past het niet, maar die respecteren wel ons initiatief.'