Nieuws

Nieuwe Duitse stoptrein valt op de eerste dag al uit

ARNHEM - De Rhein IJssel Express die donderdagochtend voor het eerst tussen Arnhem en Düsseldorf zou rijden en onder meer stopt in Emmerich en Zevenaar kan nog niet worden ingezet door technische problemen.
Daardoor was de officiële opening met Nederlandse en Duitse bestuurders in Arnhem 's middags volgens een woordvoerster 'een feestje met een zwart randje'. De NS meldt op haar site dat de problemen rond 23.45 uur verholpen zijn, het is twijfelachtig of dan nog een trein zal vertrekken. 

In 12 minuten van Zevenaar naar Emmerich

Jarenlang was het niet mogelijk om rechtstreeks met de trein van Zevenaar naar Emmerich te reizen. Wie vanuit Nederland naar de Duitse plaats wilde, moest dat via Oberhausen en Arnhem doen en was hierdoor zo'n vier uur onderweg. De nieuwe stoptrein rijdt in 12 minuten van Zevenaar naar Emmerich.
Maar dan moet hij het natuurlijk wel doen. Momenteel rijden er stopbussen tussen Arnhem Centraal en Emmerich. De extra reistijd is 30 - 60 minuten. 
De treinuitval wordt gemeld op een bord op Arnhem Centraal. Foto: Omroep Gelderland
De Rhein IJssel Express rijdt elk uur van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat van Arnhem Centraal via Zevenaar naar Duitsland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!