Nieuws

Nijmegen groenste hoofdstad, maar wat gaan we daarvan merken?

In 2018 is Nijmegen 'European Green Capital', de groene hoofdstad van Europa. Als het aan weervrouw Margot Ribberink en Bert Lagerweij ligt, wordt dat 'naar de mensen toe getrokken'. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In 2018 is Nijmegen 'European Green Capital', de groene hoofdstad van Europa. Als het aan weervrouw Margot Ribberink en Bert Lagerweij ligt, wordt dat 'naar de mensen toe getrokken'.
Het gaat om een Europese wedstrijd tussen steden op het gebied van duurzaamheid en groen. Nijmegen komt in een rijtje met Stockholm, Hamburg, Vitoria-Gasteiz, Nantes, Kopenhagen, Bristol, Lubljana en Essen, eerdere winnaars van de titel.
Maar hoe zorg je ervoor dat zo'n uitverkiezing ook breed gaat leven onder de bevolking? Over die vraag bogen Margot Ribberink en Bert Lagerweij zich maandag op Radio Gelderland. Onder meer met een groene bingo moet Nijmegen de groene geest krijgen.
'Het is de bedoeling dat heel Nijmegen een hele groene waas wordt en dat iedereen elkaar aansteekt met dat positieve groene gevoel.'
Beluister hieronder het gesprek: