Nieuws

IGZ waarschuwt voor misstanden Thuiszorg De Wit Nijmegen

De inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft misstanden geconstateerd bij thuisorganisatie De Wit Thuiszorg in Nijmegen. Volgens de inspectie is het ´een rommeltje´ en zijn er ernstige waarschuwingen uitgedeeld.
NIJMEGEN - De inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft misstanden geconstateerd bij thuisorganisatie De Wit Thuiszorg in Nijmegen. Volgens de inspectie is het ´een rommeltje´ en zijn er ernstige waarschuwingen uitgedeeld.
Na het laatste bezoek van het IGZ bleek dat er sprake was van een verslechtering. Volgens de inspectie leiden de problemen tot ´gezondheidsrisico´s voor cliënten´. IGZ: ´Het lukt De Wit Thuiszorg niet om de kwaliteit van zorg op het vereiste niveau te brengen. Er is sprake van onvoldoende deskundigheid en de medewerkers beheersen niet genoeg de Nederlandse taal. Communicatie tussen zorgverlener en cliënt kan hierdoor risico vormen. Ook worden fouten niet gemeld.
Er worden door de inspectie nu maatregelen getroffen. Binnen vier maanden moeten de problemen verholpen zijn. Anders volgen nog strengere maatregelen, bijvoorbeeld een boete.
De Wit Thuiszorg had maandag niemand beschikbaar om te reageren.