Nieuws

Hand in hand na mishandeling homostel

ARNHEM - De Arnhemse homohoreca steekt de twee homoseksuele mannen die afgelopen weekend werden mishandeld een hart onder de riem. 'Kom zaterdag 8 april 17.00 uur naar het Jansplein in Arnhem om samen met ons hand in hand te staan voor diversiteit', is de oproep.
De slachtoffers, Ronnie en Jasper, liepen hand in hand over de Nelson Mandelabrug toen ze werden aangevallen door een groepje jongeren. Van Ronnie werden tanden uit de mond geslagen. Volgens de mannen gebruikten de jongens een betonschaar.
'Verschrikkelijk als je die verhalen hoort. Dit moet sowieso topprioriteit zijn, dit is vreselijk', zegt demissionair premier Mark Rutte.
'Dit onrecht moeten we niet over ons heen laten gaan', zegt Arold Dingemans van homosauna Steamworks. 'Hand in hand lopen mag geen angst opleveren, het tonen van genegenheid mag geen risico met zich meebrengen van een verminkt gezicht.'
Afbeelding: Gay Horeca Arnhem
Ook COC Nederland reageert: 

#allemannenhandinhand

Op Twitter riep journaliste Barbara Barend mannen op een foto te sturen waarop ze samen hand in hand staan. Dat leidde tot veel reacties.
Zoals van D66-leider Alexander Pechtold. Hij liep hand in hand met zijn financiële expert Wouter Koolmees naar informateur Edith Schippers:
De Nijmeegse voetbalclub NEC doet ook mee:
Ook de 3FM-dj's Domien Verschuuren en Michiel Veenstra gingen hand in hand op de foto:
Het college van Montferland:
Fotograaf William Rutten en acteur Tygo Gernandt:
De PvdA'ers Jeroen Dijsselbloem en Lodewijk Asscher:

Zes verdachten aangehouden

Er zijn inmiddels zes verdachten aangehouden voor de mishandeling: eerst een jongen van 14 uit Arnhem en een 20-jarige man uit Gennep, daarna nog drie Arnhemmers van 16 en een Arnhemmer van 14. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!