Nieuws

Omgekomen roeiers herdacht tijdens Mosterdtocht

Het bootdrama op de Nederrijn.
Tijdens het eerste lustrum van de Mosterdtocht op de Oude IJssel tussen Doetinchem en Doesburg, zijn zondag de slachtoffers van het bootdrama bij Huissen herdacht. Voor de start werd een minuut stilte gehouden voor de omgekomen roeiers. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Tijdens het eerste lustrum van de Mosterdtocht op de Oude IJssel tussen Doetinchem en Doesburg, zijn zondag de slachtoffers van het bootdrama bij Huissen herdacht. Voor de start werd een minuut stilte gehouden voor de omgekomen roeiers.
Vorige maand sloeg op de Nederrijn een roeiboot met vijf inzittenden om. Twee van hen werden diezelfde dag levenloos uit het water gehaald. De stuurman overleed een paar dagen later in het ziekenhuis. Allen waren lid van de Arnhemse roeivereniging Jason.

Unieke roeiboten

Tijdens de Mosterdtocht presenteerden twintig roeiboten zich aan het publiek, waaronder vijf unieke, oude exemplaren. De honderd deelnemers roeiden voor de vijfde keer op en neer van Doetinchem naar Doesburg.

Kop mosterdsoep

In het mosterdstadje Doesburg werd gestopt voor een kop mosterdsoep, vandaar de naam van het evenement. Roeivereniging Jason deed met twee roeiboten en elf leden mee aan de Mosterdtocht.

Zie ook;

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!