Nieuws

Bekerfinale Vitesse mogelijk ook op het Marktplein te zien

Goed nieuws voor de supporters van Vitesse die geen kaartje hebben weten te bemachtigen voor de bekerfinale in De Kuip. Naast grote schermen op de Jansplaats komen er 30 april mogelijk ook schermen op het Marktplein om de wedstrijd tegen AZ te bekijken, bevestigt een woordvoerder van de gemeente. © Broer van den Boom
ROTTERDAM - Goed nieuws voor de supporters van Vitesse die geen kaartje hebben weten te bemachtigen voor de bekerfinale in De Kuip. Naast grote schermen op de Jansplaats komen er 30 april mogelijk ook schermen op het Marktplein om de wedstrijd tegen AZ te bekijken, bevestigt een woordvoerder van de gemeente.
'Dat is wel de bedoeling', meldt de woordvoerder. Ze onderzoeken nu de mogelijkheid om op het Marktplein de schermen te plaatsen.
Eerder meldde de Belangenvereniging Jansplaats op Facebook dat op de Jansplaats in het centrum van Arnhem de wedstrijd tegen AZ op een groot scherm wordt uitgezonden.

Geel-zwarte binnenstad

Eerder werd bekend dat de Arnhemse binnenstad steeds meer geel en zwart kleurt. Zo hangen er al vlaggetjes in het centrum en werden enkele muren vlak bij de Blauwe Golven voorzien van een Vitesse-tintje.

Foto: Omroep Gelderland
En is er op een muur vlak bij het Roermondsplein de arend van Vitesse artistiek getekend. De vogel houdt in zijn klauwen de KNVB-beker vast.

Foto: Maurice Turk
Supporters sloegen daarnaast met de club de handen ineen om De Kuip geel-zwart te kleuren. Zo was er al 'een behoorlijk bedrag' gedoneerd voor de sfeeractie 'Maak De Kuip geel-zwart'. En ook dit weekend tijdens de derby tegen NEC houden de supporters een collecte.

Eerste prijs in historie

Vitesse kan 30 april de eerste grote prijs in de 125-jarige historie van de club winnen. Drie keer eerder stond de Arnhemse club in de bekerfinale, nog nooit werd die gewonnen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!