Nieuws

Mobiel cameratoezicht voor Drutense vandalen

Het stond al langer op het wensenlijstje van de Drutense gemeenteraad, maar vanaf donderdag wordt het mogelijk: dan kan burgemeester Luciën van Riswijk mobiel cameratoezicht inzetten als de vaste camera’s niet meer voldoende zijn. © N1
NIJMEGEN - Het stond al langer op het wensenlijstje van de Drutense gemeenteraad, maar vanaf donderdag wordt het mogelijk: dan kan burgemeester Luciën van Riswijk mobiel cameratoezicht inzetten als de vaste camera’s niet meer voldoende zijn.
Van Riswijk in gesprek met N1:
Het is niet de bedoeling dat de camera's direct worden ingezet. De mobiele camera's worden alleen gebruikt als andere opties, zoals surveillance, niet voldoende werken. Een van de eerste gebieden waar Van Riswijk het mobiele cameratoezicht wil inzetten is het busstation. Daar werden de afgelopen tijd diverse keren bushokjes vernield.
Op het moment dat de mobiele camera's werken, moet het voor voorbijgangers duidelijk zijn dat die gebruikt worden. De gemeente mag pas opnames maken als ze dat duidelijk heeft gecommuniceerd.