Nieuws

'Gullit wilde in 1988 in eigen doel schieten'

GROESBEEK - Ruud Gullit had in 1988 graag meegewerkt aan de weddenschap die Hans van Breukelen sloot met de archivaris van voetbalclub De Treffers uit Groesbeek.
Vlak voor het EK in 1988 speelde Oranje een oefenwedstrijd tegen De Treffers. De doelman van het Nederlands Elftal wilde daar wel een weddenschap voor afsluiten. Als De Treffers hem zouden passeren zou hij de selectie trakteren op een etentje bij de Chinees. 

10-0

Het werd echter 10-0 voor de ploeg van bondscoach Rinus Michels en dus ging de Chinees niet door. Gullit hoorde pas achteraf van de weddenschap van zijn doelman en had graag meegewerkt aan een eigen doelpunt.
En toen zei Hans van Breukelen, als jullie een goal maken, dan trakteer ik op Chinees, zegt 'ie. Maar wij konden geen goal maken, we hebben met 10-0 verloren. 't Was voor een oefenwedstrijdje, we moesten netjes voetballen met elkaar... En toen zei Gullit.... ''Henk, ohhh, als ik dat had geweten, had ik er eentje bij Van Breukelen ingeschopt dan had ik 'm die Chinees laten betalen voor jullie, haha.''
Henk Driessen