Nieuws

Doodrijder jongetje (4) krijgt vier jaar cel en tbs

ZUTPHEN - Rémon W. uit Doetinchem, die vorig jaar in Zelhem een dodelijk ongeval veroorzaakte, is deze woensdag veroordeeld tot 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Bij de aanrijding op de Ruurloseweg kwam een 4-jarige jongen om het leven. Een meisje van 3 raakte ernstig gewond.
De straf valt lager uit dan de eis van de officier van justitie. Die vroeg twee weken geleden om 6 jaar cel en tbs. De rechtbank denkt dat de behandeling van de man lang gaat duren en vindt een iets lagere gevangenisstraf daarom passend. 

Grote psychische problemen

'De man heeft grote psychische problemen en is daarom verminderd toerekeningsvatbaar. Omdat de man gevaarlijk is, is het niet veilig als hij vrij komt voordat hij een intensieve behandeling heeft ondergaan', aldus de rechtbank.
Rémon W. krijgt ook een rijverbod van vijf jaar en hij moet de nabestaanden een schadevergoeding betalen: 37.000 euro voor de vader, 32.000 euro voor de moeder en 19.000 euro voor hun dochtertje.

Onder invloed van alcohol en medicijnen

De man van 39 botste op 17 juni frontaal met een gestolen auto op de wagen van een gezin uit Stolwijk bij Gouda. Het jongetje overleed ter plekke. 'Ik was manisch psychotisch', zei Rémon W. eerder over die bewuste dag. Tijdens de aanrijding was hij onder invloed van alcohol en medicijnen. Ook reed de man veel te hard.
De Doetinchemmer was tijdens het ongeval ruim een week op vrije voeten in verband met een ander delict. De auto had hij met geweld gestolen van de psycholoog van de reclassering die bij hem thuis kwam.

'Zijn auto is zijn moordwapen'

Het dodelijk ongeluk veroorzaakte landelijke ophef. De moeder van de verdachte sprak publiekelijk haar onbegrip uit over het feit dat haar zoon op vrije voeten was en waarschuwde voor het ongeluk al dat hij een gevaar was voor anderen. 'Zijn auto is zijn moordwapen', zei ze.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!