Nieuws

-- Winterswijk sluit drie spoorwegovergangen

Winterswijk gaat drie onbewaakte spoorovergangen opheffen, na overleg met provincie Gelderland en ProRail. Aanleiding voor dit plan zijn dodelijke ongevallen op de overweg in de Huttenweg.
ULFT - Winterswijk gaat drie onbewaakte spoorovergangen opheffen, na overleg met provincie Gelderland en ProRail. Aanleiding voor dit plan zijn dodelijke ongevallen op de overweg in de Huttenweg.
'Ondanks eerder genomen maatregelen zoals het afsluiten van de overweg voor autoverkeer en het plaatsen van hekjes, vonden opnieuw dodelijke ongevallen en enkele bijna-ongevallen plaats', laat de gemeente weten. Winterswijk gaat ook twee overwegen beveiligen, waaronder die op de Huttenweg. De gemeente heeft gesproken met omwonenden, de recreatieve sector, het Wandelnetwerk en het Fietsplatform om tot het plan te komen. De overwegen in de Vreehorstweg en Greversweg worden gesloten. Daarnaast moet er nog een derde overweg gekozen worden.
In totaal gaat het plan 1,5 miljoen euro kosten, dat gezamenlijk door ProRail, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincie Gelderland en gemeente Winterswijk wordt betaald. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om hiervoor eenmalig een bedrag van 375.000 euro beschikbaar te stellen.
Foto: REGIO8