Nieuws

Schijt je rijk voor jeugdteam De Graafschap

Om deelname aan een internationaal jeugdtoernooi in Italië te bekostigen, heeft De Graafschap onder 15 een bijzondere loterij georganiseerd. In de Veldhoek werd zaterdag met grote interesse een koe in de kont gekeken.
ULFT - Om deelname aan een internationaal jeugdtoernooi in Italië te bekostigen, heeft De Graafschap onder 15 een bijzondere loterij georganiseerd. In de Veldhoek werd zaterdag met grote interesse een koe in de kont gekeken.

'Een actie die echt bij De Graafschap en de Achterhoek past', zo omschrijft teammanager Nahrenjo Pelgrim de ‘Schijt je rijk’-loterij. Het voetbalveld in de Veldhoek werd na het duel van het jeugdteam van De Graafschap tegen leeftijdsgenoten van Vitesse omgetoverd in een veld met vijfduizend digitale kavels. 'De koe moet poepen in een vak', vertelt doelman Ties Wieggers. 'En voor een vak hebben de deelnemers loten gekocht.' Uiteindelijk bleek de koe een beetje geconstipeerd en moest een trekking een winnaar aanwijzen van de hoofdprijs van 400 euro aanwijzen.
Mede dankzij de opbrengsten van de loterij kan het jeugdteam van De Graafschap tijdens Pasen afreizen naar Italië voor het Memorial Stefano Gusella-toernooi waar ze tegenstanders als CSKA Moskou, Espanyol en Flamengo kunnen treffen. Wat de jonge Superboeren daar te zoeken hebben? 'We zijn een club met internationale allure dus we horen in het straatje met Napoli en AC Milan', zegt teammanager Pelgrim met een kwinkslag, om daarna te wijzen op de andere speelstijlen van tegenstanders: 'De jongens worden daar een ervaring rijker van.'
Foto: REGIO8