Nieuws

Twee fietsers weten mogelijk meer over verkrachting

De rotonde Matenpoort/Laan van Maten.
De politie zoekt getuigen van een verkrachting van een vrouw in de Apeldoornse wijk De Maten. In het programma Bureau GLD worden vanavond beelden getoond van fietsers die misschien iets gezien hebben. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De politie zoekt getuigen van een verkrachting van een vrouw in de Apeldoornse wijk De Maten. In het programma Bureau GLD worden vanavond beelden getoond van fietsers die misschien iets gezien hebben.
De 29-jarige vrouw fietste in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december vorig jaar rond 2:15 uur vanuit het centrum naar huis. Ze werd belaagd door twee mannen en viel van haar fiets. Toen werd ze verkracht.
Nadat de daders er vandoor waren gegaan, is de vrouw naar huis gevlucht en heeft ze de politie gebeld. Een rechercheteam is meteen begonnen met een onderzoek naar sporen. Ook werd er een buurtonderzoek gehouden. 

Achter de vrouw gefietst

Op camerabeelden zijn twee fietsers te zien, die een tijd achter de vrouw hebben gereden. De politie hoopt dat zij zich melden, want zij zouden misschien wel iets hebben gezien dat belangrijk kan zijn voor het politie-onderzoek.