Nieuws

Lammetjes knuffelen bij Rhedense schaapskudde

Het voorjaar kan vandaag gevierd worden tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag bij de Rhedense schaapskudde. Doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van de kudde. © archief Omroep Gelderland
RHEDEN - Het voorjaar kan vandaag gevierd worden tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag bij de Rhedense schaapskudde. Doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van de kudde.
Bij de schaapskooi is er van alles te doen, zoals een springkussen, mini-zweefmolen, ponyritjes en natuurlijk knuffelen met een lammetje. Dat kan tegen betaling maar ook op vertoon van het geboortekaartje van een eerder geadopteerd lammetje.
De adoptie van een lammetje is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de kudde. De hele dag door zijn er demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘rondje Posbank’ maken.
Bezoek de kramen met allerlei schapenspullen en er zijn verschillende eetstands op het culinaire pleintje. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 16 uur. De toegang is gratis.