Nieuws

Arrestatie in onderzoek naar Arnhemse hotelmoord

In het onderzoek naar de Arnhemse hotelmoord heeft de politie vrijdagavond een arrestatie verricht. Het gaat om een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. © Omroep Gelderland
ARNHEM - In het onderzoek naar de Arnhemse hotelmoord heeft de politie vrijdagavond een arrestatie verricht. Het gaat om een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man en de vrouw die donderdagavond in hotel Rembrandt aan Patersstraat werden gevonden. Hij meldde zichzelf op het politiebureau aan de Beekstraat.

Identiteit doden bekend

De politie heeft de identiteit van de twee slachtoffers vrijgegeven. Het gaat om de eigenaar van het hotel en een 73-jarige vrouw. Hoe de twee om het leven zijn gekomen wil de politie niet zeggen. In de buurt wordt gezegd dat het om een steekpartij ging.

Bloedsporen in Arnhem

Onderzoek in de Oranjestraat. Foto: Omroep Gelderland
Op diverse plekken in Arnhem waren bloedsporen op straat gevonden. Deze sporen hebben te maken met de hotelmoord. De politie kreeg er diverse meldingen over. In onder meer de Oranjestraat lag flinke hoeveelheid bloed. Een deel van deze straat was afgezet en er werd onderzoek gedaan. Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen of het bloed van de 47-jarige man is.

Politie had de man al in beeld

Na een uitgebreid onderzoek kwam volgens de politie de verdachte man in beeld. De politie was al op zoek naar hem, maar hij meldde zich vrijdagavond zelf op het politiebureau. De 47-jarige man zit vast en wordt verhoord.

Alarm ging af

De twee lichamen werden donderdagavond gevonden door agenten die poolshoogte gingen nemen nadat een alarm was afgegaan. De omgeving van het hotel werd meteen afgezet voor onderzoek. Er liepen mannen in witte pakken en er werden honden ingezet. Ook vrijdag ging het onderzoek in en rond het hotel door.
In het pand werd ook een aantal honden aangetroffen. Deze dieren zijn opgehaald door de dierenambulance en naar een onderkomen gebracht.

Wel of geen hotel?

Het is nog niet duidelijk of het pand ook echt nog diende als hotel. Volgens omwonenden en bekenden van de eigenaar van het pand sliepen er regelmatig daklozen in het hotel. Dat zou dan ook tegen een zeer gereduceerd tarief zijn. Een dakloze vrouw zou daar zelfs al een hele lange tijd wonen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!