Nieuws

Verdachten brute overvallen blijven in de cel

De twee mannen van 21 en 33 uit Zutphen die maandagochtend zijn aangehouden voor meerdere gewapende woningovervallen, zitten nog minimaal twee weken vast. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. © ANP
ZUTPHEN - De twee mannen van 21 en 33 uit Zutphen die maandagochtend zijn aangehouden voor meerdere gewapende woningovervallen, zitten nog minimaal twee weken vast. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald.
De mannen zouden een 54-jarige vrouw uit het Overijsselse Raalte eind januari in haar huis hebben overvallen. Het slachtoffer raakte daarbij dusdanig gewond dat ze in het ziekenhuis moest worden behandeld.

Kogel in bil

De man van 21 wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval in het Overijsselse Wierden, in juni vorig jaar. Het slachtoffer raakte daarbij gewond door een kogel in zijn bil.
De man van 33 zou begin februari nog een woningoverval hebben gepleegd in Warnsveld.

Overvallen op auto- en oudijzerhandelaren

Een speciaal rechercheteam onderzoekt of de (woning)overvallen en verdachten verband houden met meerdere, soortgelijke (woning)overvallen op auto- en oudijzerhandelaren in Gelderland en Overijssel. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!