Nieuws

Leerlingen starten eigen onderneming

Zes leerlingen van de examenklas van Het Groene Lyceum (AOC Oost) hebben een eigen bedrijf opgericht. Het heet Area Bag en verkoopt rugtassen. Zij doen dit voor een opdracht van school via de organisatie Jong Ondernemen en worden hierin het hele schooljaar wekelijks begeleid door docenten en ervaren ondernemers.
NIJKERK - Zes leerlingen van de examenklas van Het Groene Lyceum (AOC Oost) hebben een eigen bedrijf opgericht. Het heet Area Bag en verkoopt rugtassen. Zij doen dit voor een opdracht van school via de organisatie Jong Ondernemen en worden hierin het hele schooljaar wekelijks begeleid door docenten en ervaren ondernemers.
Tijdens de lessen Jong Ondernemen leren de leerlingen alles over het starten en runnen van een eigen onderneming. Om geld te verzamelen voor de opstartkosten hebben de leerlingen aandelen verkocht. Met dit geld konden ze de tassen bestellen en laten bedrukken en materialen voor verzending aankopen.
Het product dat de leerlingen hebben gekozen is een stevige, donkerblauwe rugtas met de opdruk “Carry Me”. De rugtassen zijn sterke polyester tassen met een gewatteerde achterkant voor optimaal draagcomfort. Door de opdruk zien de tassen er leuk en spontaan uit. De leerlingen hebben gekozen voor een tas omdat het een product is dat iedereen regelmatig aankoopt.
Voor meer informatie over de onderneming en de studenten kunt u kijken op de website (www.areabag.wordpress.com) of op de Facebook pagina. Heeft u andere vragen, of bent u nieuwsgierig geworden dan kunt u een mail sturen naar areabag@outlook.com.