Nieuws

Ondernemers willen aquapark

Drie ondernemers willen een aquapark en beachclub realiseren bij recreatiepark ’t Hilgelo in hun woonplaats Winterswijk. De initiatiefnemers willen het project betalen door middel van crowdfunding. © Google Streetview
ULFT - Drie ondernemers willen een aquapark en beachclub realiseren bij recreatiepark ’t Hilgelo in hun woonplaats Winterswijk. De initiatiefnemers willen het project betalen door middel van crowdfunding.
'Het gaat niet zo goed met het 38 hectare grote recreatiegebied. Kwamen er tijdens hete zomers in het verleden jaarlijks vele bezoekers naar de voormalige zandwinning, nu valt het bezoekersaantal meestal veel lager uit’, stellen initiatiefnemers Jeroen Schreurs, Wouter Beijers en Jimmy Beijers. ‘Belangrijke reden hiervoor is dat het recreatieaanbod op ‘t Hilgelo niet meer overeenkomt met de wens van de moderne consument. Het terrein moet meebewegen met de laatste trends.’
De ondernemers hebben dan ook het plan opgevat om een aquapark te bouwen met onder meer elektrische surfboards en een strandclub.

Ton nodig

Het kostenplaatje omvat zo’n 100.000 euro en moet worden gefinancierd door middel van crowdfunding via het regionale platform Kapitaal Lokaal uit Groenlo. De gemeente Winterswijk laat weten niet negatief tegenover de plannen te staan, maar heeft nog geen vergunningsaanvraag ontvangen.
Eigenaar van het terrein, Leisurelands, was woensdagmiddag niet in de gelegenheid om te reageren op het initiatief.