Nieuws

Brandjes, bommelding, vernielingen: drie jongeren veroordeeld

Drie jongeren zijn veroordeeld voor brandstichtingen in Apeldoorn, in mei 2015. Ze kregen dinsdag werkstraffen. © Pexels
ZUTPHEN - Drie jongeren zijn veroordeeld voor brandstichtingen in Apeldoorn, in mei 2015. Ze kregen dinsdag werkstraffen.
Meestal werd er vuur gemaakt in en bij containers. Die containers werden tegen schuttingen, coniferen en schuurtjes gezet en onder houten overkappingen geplaatst. De branden zorgden voor veel onrust in de betrokken wijken, zegt de rechtbank.

Bommelding Intratuin

Twee jongeren kregen een werkstraf van 100 uur en een maand voorwaardelijke jeugddetentie. Een van hen deed ook een valse bommelding bij Intratuin in Apeldoorn. De omgeving, waaronder het complex van voetbalvereniging WSV, de sporthal van WSV en Omnisport, werd afgezet. Het treinverkeer werd een tijdje stilgelegd.
De andere stichtte niet alleen vier brandjes, maar vernielde ook een ruit bij een school, pleegde een diefstal, bedreigde iemand en beschadigde een auto. De derde verdachte kreeg een werkstraf van 40 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij werd veroordeeld voor één brandstichting.

Lagere straffen

De straffen vielen lager uit dan normaal bij dit soort zaken. De rechtbank liet meewegen dat de strafbare feiten al bijna twee jaar geleden zijn gepleegd. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!