Nieuws

Man rijdt in op politie; agenten lossen waarschuwingsschot

De politie heeft tijdens een achtervolging in Nijmegen een waarschuwingsschot gelost. Een 23-jarige bestuurder werd klemgereden na een achtervolging, waarop de man met hoge snelheid achteruit reed; de agenten moesten aan de kant springen om niet geraakt te worden. © Politie Nijmegen-Zuid
NIJMEGEN - De politie heeft tijdens een achtervolging in Nijmegen een waarschuwingsschot gelost. Een 23-jarige bestuurder werd klemgereden na een achtervolging, waarop de man met hoge snelheid achteruit reed; de agenten moesten aan de kant springen om niet geraakt te worden.
De bestuurder ging er eerder in de nacht van zondag op maandag vandoor toen de politie hem tot stoppen maande. Hij racete weg, reed drie keer door rood en haalde snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Toen hij achter een vrachtwagen stil kwam te staan, reed de politie de man klem.
Na het lossen van het waarschuwingsschot verloor de politie hem in Ewijk uit het oog. Even verderop reed de man zijn auto total loss tegen een lantaarnpaal. De bestuurder bleek beschonken te zijn.