Nieuws

Vitesse verliest nipt in matig duel tegen PSV

EINDHOVEN - Vitesse heeft zaterdagavond nagelaten om met een punt uit Eindhoven te vertrekken. PSV en Vitesse maakten er absoluut geen aantrekkelijke wedstrijd van en waren elkaar de hele tijd aan het aftasten. Het verschil werd in de tweede helft wel gemaakt door een prachtige goal van Siem de Jong, maar eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar.

90': Afgelopen! Vitesse verliest in Eindhoven.

85': Van Ginkel lijkt de 2-0 te maken, maar wordt zwaar gehinderd door Kashia. Room keert uiteindelijk de inzet van de oud-Vitessenaar door twee uiterste inspanningen.
77': Een schot van afstand van Locadia belandt op de paal, daar werd Room even verrast.
76': Büttner komt erin! Hij vervangt Kruiswijk voor iets meer aanvallende drang.
73': Net zoals in de eerste helft wordt er ook in deze tweede helft weinig gecreëerd door beide ploegen.  
68': Nathan wordt gewisseld. Adnane Tighadouini komt in de ploeg. Kan hij het nog doen voor de Arnhemmers?
57': Weer een kansje voor Vitesse. Kashia kopt een bal goed door naar Van Wolfswinkel, maar de spits kan achter zijn kopbal niet veel kracht zetten. Zoet vangt dus op. 
53': Kans op de 1-1! Rashica komt er eindelijk langs en legt de bal klaar voor Lewis Baker. De Engelsman treft met zijn schot alleen de handen van Zoet.

50': GOAL! Vitesse krijgt de 1-0 alsnog om de oren. Alhoewel PSV niet goed speelt, is deze goal wel goed uitgespeeld. Een voorzet van Guardado komt voor de voeten van Siem de Jong, die vrij kan uithalen en prachtig raak schiet. Dat is overigens de 1500e tegentreffer van Vitesse in het betaalde voetbal.

46': Leerdam is in de ploeg gekomen, Kevin Diks is in de kleedkamer achter gebleven.
46': De spelers zijn er weer, we kunnen weer verder.
45': Rust! Beide ploegen overtuigen niet, maar Vitesse moet echt gaan profiteren van dit PSV. De Eindhovenaren gaan ook onder een fluitconcert van het veld af.
40': Diks krijgt een gele kaart van Björn Kuipers na een stevige tackle op Hector Moreno.
38': Van Wolfswinkel wordt weggestuurd, het is geen buitenspel. Maar de spits wordt op zijn hielen gezeten en schiet over.
34': Het PSV-publiek wordt wakker. Het is de eerste Eindhovense aanval die combinerend wel aardig is. Maar met dit voetbal ga je in ieder geval geen kampioen worden én wordt Vitesse vandaag ook niet verslagen.
30': Nathan probeert het eens van een afstandje, maar zijn schot gaat net naast de goal.
25': Eerste kansje voor Vitesse. Nathan met een lange bal op de ver doorgelopen Diks, maar die kan zijn schoen net niet goed tegen de bal zetten. 
19': PSV hanteert veel de lange bal. De Arnhemmers lijken het er af en toe best lastig mee te hebben.
13': Luuk de Jong probeert te schieten na een mooie individuele actie, maar wordt geblokkeerd door Baker. De corner levert ook weer een kans op voor Luuk de Jong, maar Room kan die bal opvangen.
6': Eerste kans voor PSV. Siem de Jong wordt diep gestuurd door Pröpper en mag uithalen, Room redt met zijn voet.
5': Pröpper en De Jong combineren aardig, zelfs tot in het strafschopgebied, maar daar trekt Kashia aan de noodrem.
1': We zijn begonnen!
19.44 uur: Daar komen de spelers het veld op!
19.42 uur: Even iets heel anders. De derby tussen Vitesse en NEC, op 2 april, leeft al goed in Nijmegen. In Arnhem is dit spandoek opgehangen.
19.40 uur: Er is even niks te zien op het veld, daarom worden de fans vermaakt met een lichtshow. 
19.35 uur: Navarone Foor (door de speaker uitgesproken als Neffaroon) scoorde dit jaar al vier keer voor de Arnhemmers. Dat gebeurde drie keer buitenshuis (NEC, Go Ahead en Groningen), lukt het hem vanavond ook in Eindhoven?
19.30 uur: De spanning in de kleedkamer loopt op...
19.25 uur: De supporters van PSV vermaken zich in ieder geval buiten het stadion. Het bier vloeit rijkelijk. Er wordt gezongen 'Wij worden kampioen'. Maar voor het kampioenschap moet PSV nog wel een flinke dosis geluk hebben. 
19.20 uur: Bij PSV zien de Arnhemmers ook een aantal bekende namen terug. Waaronder Marco van Ginkel en Davy Pröpper (zie foto). Beide middenvelders zijn opgeleid in Arnhem en mogen vanavond het middenveld van de tegenstander bezetten.
19.15 uur: En Vitesse gaat proberen resultaat te boeken met de volgende elf namen. Opstelling: Room, Diks, Kashia,Miazga, Kruiswijk; Baker, Nathan, Nakamba, Rashica, Van Wolfswinkel en Foor.