Nieuws

Politiek actief zijn kun je in de Bommelerwaard leren

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel starten in april een cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee willen beide gemeenten de inwoners van de Bommelerwaard enthousiast maken om politiek actief te worden. Dat kan als lid van een politieke partij, een adviesraad of als raadslid. © Omroep Gelderland
De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel starten in april een cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee willen beide gemeenten de inwoners van de Bommelerwaard enthousiast maken om politiek actief te worden. Dat kan als lid van een politieke partij, een adviesraad of als raadslid.
De gemeentes organiseren de cursus met de komende gemeenteraadsverkiezingen in het achterhoofd. Deze verkiezingen vinden plaats in maart 2018. Maar politieke partijen gaan nu al op zoek naar inwoners, die voor hun partij actief willen worden. Ook inwoners, die willen weten hoe ze meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming zijn van harte welkom.

Debatteren kun je leren

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden zoals debatteren en lobbyen bij de gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers lokale politici en bestuurders die ervaringen uit de praktijk delen. De cursus start op 11 april.