Nieuws

Golfster Anne van Dam opent seizoen in Chinees toptoernooi

Golfster Anne van Dam uit Arnhem opent het seizoen vrijdag in het World Ladies Championship op het Chinese eiland Hainan. Het wordt haar eerste deelname aan het prestigieuze evenement met een prijzengeld van 560.000 euro. © ANP
ARNHEM - Golfster Anne van Dam uit Arnhem opent het seizoen vrijdag in het World Ladies Championship op het Chinese eiland Hainan. Het wordt haar eerste deelname aan het prestigieuze evenement met een prijzengeld van 560.000 euro.
De 21-jarige Arnhemse bewaart goede herinneringen aan China, want ze won vorig jaar in Xiamen haar eerste grote toernooi. Die zege leidde mede tot de zeventiende plek op de ranglijst van de Europese vrouwentour LET en haar uitverkiezing tot golfster van het jaar.

Veel zin

'Ik heb er enorm veel zin in. China zal altijd wel een bijzondere plek in mijn hart houden', reageert de prof op de website van de LET. Van Dam heeft met een nieuwe trainer toegewerkt naar het komende seizoen. De Deen David Dickmeis moet haar spel weer een niveau hoger brengen.
'Ik heb hard gewerkt aan kleine veranderingen in mijn spel. In mijn korte spel zie ik al progressie. Mijn swing heb ik ook iets aangepast. Dat was nodig, omdat ik vorig jaar rugklachten had.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!