Nieuws

Derde slachtoffer roeibootongeval overleden

De roeier die afgelopen weekend zwaargewond raakte bij het roeiongeluk bij Huissen, is in het ziekenhuis overleden. Dat zegt voorzitter Erik Metz van de Arnhemse roeivereniging Jason, waar het slachtoffer lid van was. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De roeier die afgelopen weekend zwaargewond raakte bij het roeiongeluk bij Huissen, is in het ziekenhuis overleden. Dat zegt voorzitter Erik Metz van de Arnhemse roeivereniging Jason, waar het slachtoffer lid van was.
Zaterdagochtend sloeg op de Nederrijn een roeiboot met vijf inzittenden om. Twee roeiers van 60 en 71 uit Arnhem werden daarna vermist. Hun lichamen werden diezelfde dag in de omgeving gevonden.

'Het is verschrikkelijk'

De man die nu is overleden, werd in kritieke toestand uit het water gehaald. Volgens Metz gaat het om de 49-jarige stuurman. 'Het is verschrikkelijk. Dit willen we nooit meer meemaken', reageert hij op het drama. Een dag eerder liet de voorzitter nog weten dat het 'ietsje beter' ging met het slachtoffer.
De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt het ongeval. Waarschijnlijk worden de resultaten daarvan aan het einde van de maand bekendgemaakt. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!