Nieuws

Winterswijker gepakt voor twee overvallen

Een 17-jarige jongen uit Winterswijk is aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen in Harderwijk. De jongeman wordt er van verdacht locaties van Dimono’s Pizza en het Kruidvat te hebben overvallen.
ULFT - Een 17-jarige jongen uit Winterswijk is aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen in Harderwijk. De jongeman wordt er van verdacht locaties van Dimono’s Pizza en het Kruidvat te hebben overvallen.
De overval op Domino’s Pizza aan de Vondellaan vond plaats op 22 juli. De overvaller stormde naar binnen en trok een medewerkerster mee naar een kantoor. De vrouw werd bedreigd met een klauwhamer en moest de kluis openmaken. Schijnbaar duurde het de overvaller te lang, want hij nam vervolgens de benen. Op 25 februari werd een locatie van het Kruidvat aan de Achterste Wei overvallen. De overvaller eiste geld, kreeg een geldbedrag en ging er vervolgens vandoor.
Na beide overvallen heeft de politie uitgebreid onderzoek verricht en zijn opsporingsberichten verspreid via internet en op televisie. Tips van het publiek leidde de politie uiteindelijk naar de 17-jarige verdachte. De jongeman is dinsdagochtend 14 maart thuis aangehouden.
Foto: REGIO8