Nieuws

Tientallen bekeuringen bij controle Hengelo

Bij een grote verkeerscontrole in Hengelo zijn dinsdag 36 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bonnen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel of het niet handsfree bellen.
HENGELO - Bij een grote verkeerscontrole in Hengelo zijn dinsdag 36 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bonnen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel of het niet handsfree bellen.
De controle was tussen 07.30 en 13.30 uur aan de Elderinkweg, tegenover het gemeentehuis van Bronckhorst. Er werden 100 voertuigen gecontroleerd.
Negen bestuurders droegen geen autogordel, zes waren niet handsfree aan het bellen en vijf konden geen rijbewijs tonen. Ook de slechte staat van banden, het niet hebben van een kinderzitje en slecht zichtbare kentekens leverden bekeuringen op.
Ook namen de instanties drie auto’s in beslag en er werd voor ruim 8500 euro aan openstaande vorderingen geïnd. De politie werkte samen met de Belastingdienst en de Rijksdienst voor het Wegverkeer. In totaal werken ongeveer 40 medewerkers mee aan de controle.
Foto: REGIO8