Nieuws

Voorjaarsrijdag De Seinpaal Ruurlo

Treinliefhebbers kunnen zondag 19 maart weer hun hart ophalen in Belevingspark CactusOase aan e Jongermanssteeg in Ruurlo.
RUURLO - Treinliefhebbers kunnen zondag 19 maart weer hun hart ophalen in Belevingspark CactusOase aan e Jongermanssteeg in Ruurlo.
deze Voorjaarsrijdag vertellen de bouwers van spoorweg- modelbouwvereniging De Seinpaal graag meer over hun fascinerende hobby. Alle modelspoorbanen zijn vol in bedrijf. Om de sfeer extra te verhogen zullen een aantal treinen het bijbehorende geluid produceren.
Op de LGB-baan (400 vierkante meter) rijden ook bijzondere treinen van gastrijders uit het hele land. Heeft men een LGB-trein, neem hem dan gerust mee en laat de 'ijzeren ros' een tochtje maken door dit Mexicaans rotslandschap. Dit kan zowel digitaal als analoog. Ook kan er een traject gebruikt worden om met life steam te rijden. Nieuw dit jaar is de baan Allenwoude, een schenking van een overleden clublid. Na noeste arbeid van een aantal leden zal deze baan tevens in bedrijf zijn. Een speciale taak is weggelegd voor de Thomastrein. Hij is onderdeel van een spel voor kleine machinisten en wagenbeladers. Als zij de opdracht goed uitvoeren ontvangen ze een oorkonde en een verrassing. Postzegelseries van Hans Klaassen tonen niet alleen mooie afbeeldingen maar vertellen eveneens iets over de treingeschiedenis.
Het gedeelte waar de Voorjaarsrijdag plaatsvindt is op zondag 19 maart van 10.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Bezichtiging van het Cactuspark, dat voor jong en oud wat te bieden heeft, kost de normale entree. Men kan dan tevens genieten van onder andere de touwcactus, vishaakcactus, schoonmoederszetel, historisch boerenleven, papegaaien en andere vogels, cactuspiramide met grafkelder en een westernstadje.