Nieuws

Zaterdagvliegers hoeven niet extra te betalen

De kortgedingrechter in Zutphen heeft maandag bepaald dat duivenhouders die enkel op zaterdag vliegen niet alleen voor de transportkosten moeten opdraaien als een vlucht wordt afgelast. © Rechtbank Gelderland
ZUTPHEN - De kortgedingrechter in Zutphen heeft maandag bepaald dat duivenhouders die enkel op zaterdag vliegen niet alleen voor de transportkosten moeten opdraaien als een vlucht wordt afgelast.
Een principiële zaterdagvlieger uit Opheusden had de zaak aangespannen, omdat de Gelders-Overijsselse Unie in maart 2016 bepaalde dat de kosten voor het op zaterdag terugbrengen van de duiven alleen nog gedragen worden door de (kleine) groep zaterdagvliegers. Normaal gesproken wordt er het hele weekend gevlogen.
De Opheusdenaar was het niet mee eens met de extra kosten die hij moet betalen omdat hij alleen op zaterdag wil vliegen. Volgens hem werd er verboden onderscheid gemaakt op grond van godsdienst. Door de wijzigingen werd het volgens hem de zaterdagvliegers onmogelijk gemaakt om aan wedvluchten mee te doen.
De kortgedingrechter stelde hem in het gelijk.