Nieuws

Koopavond Doesburg krijgt een nieuw leven

Winkeliers in Doesburg willen de koopavond op vrijdag nieuw leven in blazen. Daarom is er door de binnenstadcoördinator en een groepje ondernemers een plan opgesteld.
ULFT - Winkeliers in Doesburg willen de koopavond op vrijdag nieuw leven in blazen. Daarom is er door de binnenstadcoördinator en een groepje ondernemers een plan opgesteld.

'Het is natuurlijk een landelijk iets, dat de koopavond minder druk bezocht wordt', zegt Paul Staarink van Staarink Warenhuis. 'Als je niks doet, zal dat langzaam dood bloeden.' Binnenstadcoördinator Jan Strating stelde daarom voor om een plan op te zetten, zodat de vrijdagavond in Doesburg weer druk bezocht wordt. Vijf ondernemers uit het centrum hebben samen een plan opgezet en hopen dat andere ondernemers enthousiast zijn over het idee.
Volgens Saskia Wiegand van Etos weten de klanten op dit moment niet goed waar ze aan toe zijn. 'Je merkt dat er veel verschillende openingstijden zijn. De sluitingstijd varieert van 18.00 tot 21.00 uur.' De ondernemers hopen dat de winkeliers één lijn trekken en een sluitingstijd van 20.00 uur hanteren. Daarnaast moet de stad weer aantrekkelijk worden voor de klant. “Op de avonden willen we ook activiteiten organiseren in de zomerperiode', aldus Wiegand. “Het is langer licht, mensen blijven langer op straat. We willen met wat extra’s de mensen langer in het centrum houden', zegt Staarink.

Koopzondag

Enkele ondernemers zijn op dit moment op de eerste zondag van de maand open. Volgens Wiegand loopt de zondag dan ook veel beter dan een koopavond. 'Nog niet iedereen is open, maar wellicht dat dat nog zal komen.' Volgens Staarink is de zondag geen oplossing, maar juist het probleem. 'Het is de oorzaak dat de vrijdag- en donderdagavond minder bezocht worden. In Doesburg heb je veel zelfstandige ondernemers die eenmanszaken zijn. Als die zondag open zijn, werken ze zeven dagen per week. Dat is gewoon niet goed.'
Foto: REGIO8