Nieuws

Wandel-app ‘Alledaagse’ voor hele jaar 4daagse lopen

Er is een gratis route-app ‘Alledaagse’ uitgebracht, waarmee je het hele jaar de Vierdaagse kunt wandelen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen RBT KAN en Stichting DE 4DAAGSE zijn verantwoordelijk voor de nieuwe app. Hiermee benadrukken ze de sterke positionering van Nijmegen als belangrijkste wandelstad van Nederland. © Joost Ooijman
NIJMEGEN - Er is een gratis route-app ‘Alledaagse’ uitgebracht, waarmee je het hele jaar de Vierdaagse kunt wandelen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen RBT KAN en Stichting DE 4DAAGSE zijn verantwoordelijk voor de nieuwe app. Hiermee benadrukken ze de sterke positionering van Nijmegen als belangrijkste wandelstad van Nederland.
Ongeveer 45.000 lopers komen elk jaar in de derde week van juli naar Nijmegen tijdens de Vierdaagse. De wandelmars geniet internationale bekendheid en vindt dit jaar voor de 101ste keer plaats.

Trainingsroute op eigen tempo verkennen

Herre Dijkema, Directeur RBT KAN: “Je kunt met deze route-app vanaf een zelfgekozen locatie op pad. Onderweg worden er tips gegeven zoals info over highlights, wetenswaardigheden en horecagelegenheden. Uiteraard is deze app ook zeer geschikt als trainingsroute voor de Vierdaagsewandelaars,“ zegt Dijkema.
Met de Alledaagse loop je de routes van de Vierdaagse van Nijmegen, met de bijbehorende doorkomstgemeenten op de vier verschillende dagen. Met het zelf te bepalen tempo heeft de wandelaar alle tijd om te genieten van alles wat het Rijk van Nijmegen te bieden heeft.

Startlocatie zelf kiezen

Je bepaalt zelf de starttijd, net als de afstand. In de gratis route-app staan alle routes van de Vierdaagse, zowel de 30, 40 als 50 kilometer. Je kunt vanaf een zelfgekozen locatie op pad. Er zijn filmpjes te zien hoe de route waar je loopt er uitziet tijdens de Vierdaagse.