Nieuws

Kupers grijpt naast medaille in Belgrado

Thijmen Kupers uit Lengel is er niet in geslaagd om een medaille over te houden aan het EK indoor in Belgrado. Na een hectische race eindigde Kupers als vijfde op de 800 meter. © REGIO8
ULFT - Thijmen Kupers uit Lengel is er niet in geslaagd om een medaille over te houden aan het EK indoor in Belgrado. Na een hectische race eindigde Kupers als vijfde op de 800 meter.
Kupers ging naar Servië met de intentie om de finale te halen, vertelde hij onlangs na het winnen van zijn zesde Nederlandse indoortitel. Twee jaar geleden pakte Kupers brons op het EK indoor in Praag. 'Ik mag geen doelen stellen die lager zijn dan dat’', zei Kupers in aanloop naar de Europese Kampioenschappen in Belgrado.
 
Kupers liet in de Servische hoofdstad zijn rivalen weglopen. Het kwam aan op de laatste 200 meter, maar daarin raakte de atleet na duw- en trekwerk uit balans en kwam hij te kort om er nog een eindspurt uit te trekken. Kupers kwam met 1.50,47 bijna een seconde te kort voor een podiumplaats. Het goud ging naar de Poolse Adam Kszczot.