Nieuws

Horeca-ondernemers haken af voor Bevrijdingsfestival vanwege te hoge prijzen

WAGENINGEN - Horeca-ondernemers op de Markt in Wageningen hebben zich teruggetrokken voor deelname aan het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Ze vinden dat de organisatie belachelijke hoge prijzen rekent om op de markt mogen te staan.
Voor een tappunt moet volgens de ondernemers 15.000 euro worden betaald. Volgens hen moeten ze per tappunt 8200 drankjes verkopen om break even te spelen. Ze vinden dat niet reëel.

Gebaseerd op uitzonderlijk goed jaar

De ondernemers stellen dat de stichting Wageningen 45, die het Bevrijdingsfestival organiseert, zich baseert op de omzetten van 2016. En dat was volgens hen een uitzonderlijk goed jaar. Zij willen dat er een gemiddelde van de afgelopen jaren wordt gehanteerd.

Noodzakelijk om festival te redden

Volgens directeur Manon Derksen van de stichting Wageningen 45 zijn de bijdragen van de horeca-ondernemers noodzakelijk om het Bevrijdingsfestival en het defilé te redden.

'Vrijwel alle partijen begrijpen het'

'Vrijwel alle partijen begrijpen de situatie en werken hieraan mee', benadrukt Derksen.
Overigens stelt Derksen dat de kavels 9000 euro kosten en niet 15.000 euro. Volgens de ondernemers zit dat verschil in BTW en bijkomende kosten. 'De prijzen voor een kavel zijn gebaseerd op 2016 min 10 procent vanwege het weer in 2016', rekent Derksen voor.
Het Bevrijdingsfestival trekt jaarlijks zo´n 100.000 bezoekers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!