Nieuws

Succes voor Gelderse brandweer bij wedstrijden

Brandweerploegen uit 't Harde en Beesd hebben zaterdag de winst gepakt bij wedstrijden met ploegen uit Gelderland, Flevoland en Overijssel. Totaal 17 teams deden aan de wedstrijden in het Flevose Ens mee. © ANP
ENS - Brandweerploegen uit 't Harde en Beesd hebben zaterdag de winst gepakt bij wedstrijden met ploegen uit Gelderland, Flevoland en Overijssel. Totaal 17 teams deden aan de wedstrijden in het Flevose Ens mee.
Een van de scenario’s was een geënsceneerde brand in een spuiterij. Twee 'slachtoffers' moesten uit het pand worden gered en ook een binnenbrand moest worden geblust. 
Buiten stond een werknemer met brandwonden de spuitgasten op te wachten. Een pittige inzet, vertelde een deelnemer. 'Onze ademluchtflessen waren super snel leeg, omdat we veel moesten rennen en tillen.' 
Bij deze oefening behaalde de ploeg van Artillerie Schietkamp 't Harde de meeste punten. 

Ongeluk nagebootst

Op de andere wedstrijdbaan werd een ernstig verkeersongeluk nagebootst waarbij twee auto's en een tractor waren betrokken. In totaal waren er drie slachtoffers, van wie een persoon moest worden gereanimeerd. 
De deelnemers uit Beesd deden deze oefening volgens de jury het beste. 
Behalve uit Beesd en 't Harde waren in Ens ook deelnemers uit Zutphen, Oldebroek, Lochem, Harderwijk, Hattem, Brakel en Zetten.