Nieuws

Gestolen semi-automatische wapens nog steeds spoorloos

De gestolen kalasjnikov.
Het onderzoek naar de diefstal van semi-automatische wapens in Nijkerk wordt geïntensiveerd. Dat zegt de politie. Volgens haar missen er nog steeds meerdere vuurwapens. © Omroep Gelderland
NIJKERK - Het onderzoek naar de diefstal van semi-automatische wapens in Nijkerk wordt geïntensiveerd. Dat zegt de politie. Volgens haar missen er nog steeds meerdere vuurwapens.
De zware wapens zijn november vorig jaar buitgemaakt bij een woninginbraak. Het gaat onder meer om een kalasjnikov of AK-47 en een M16 Bushmaster. Deze geweren waren in het bezit van een particulier die hier een vergunning voor heeft.

Gevaarlijk

De politie hield eerder acht verdachten aan, maar tot op heden zijn nog niet alle wapens teruggevonden. 'Wanneer die in verkeerde handen komen, vormen zij een groot gevaar voor de veiligheid', waarschuwt de politie.
Het programma Opsporing Verzocht besteedde eind januari aandacht aan de zaak:
Van de acht verdachten zit er nog een vast. Het gaat om een man uit Nijkerk. Volgens de politie wordt de groep verdacht van zes woninginbraken en een gewapende overval.

Opmerkelijk

Eerder noemde de voorzitter van een schietvereniging de wapendiefstal in Nijkerk opmerkelijk. 'Opslag van dit soort wapens is streng gereguleerd', zei de man, die anoniem wil blijven.
'Je hebt het dan over verankerde kluizen. Die zijn niet makkelijk open te krijgen. De dieven hebben kennelijk alle tijd gehad, want het kost veel werk om zo'n kluis open te krijgen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!